Första sidan  

SPF Höstsols
surströmming 2013

Olof och Ulla-Britts hemsida
SPF Höstsol höll sin traditionella surströmmingsfest torsdagen den 22 augusti i ladugården på Lögdö Bruk. Strömmingen smakade bra även detta år och festen lockade över 50 personer.
Det var tredje året i rad som Söröje durspelare underhöll på föreningens surströmmingsfest. Ingvar Byström framförde många gamla och kära schlagers i fokviseton. Ann-Marie Byström hade ordnat ett lotteri med många av sina fina hantverksprodukter.

Ulla-Britt Larsson, Matfors, berättade sin historia om en sång från Ljustorp. Vid en midsommarfest i Stöde 1980 fick hon höra en sång av Ljustorpsbon, Axel Lindfors (1921-1991) från Fuske, som också var med på festen. Ulla-Britt berättade att sången fastnade direkt och hon gick och sjöng den för sig själv. Senare kom hon att framföra den på spelmansträffar och lärde ut den till andra. Den spreds snabbt och hon mötte den på många olika spelmansträffar och även på TV. Via bekanta har hon hört att den också sjöngs i svenskbygderna i USA.

När nu sången skulle framföras i Lögdö påpekade Gunnar Höglund att cirkeln var sluten. Det var nämligen här som Axel en gång arbetade som anställd på Båkab.

Här är Ulla-Britts sång vid framförandet i Lagårn på Lögdö. Lyssna på sången här.

Kontakta familjen Ulander

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2013 Olof Ulander

Uppdaterad 20130824