Första sidan  

Jaguarklubben på utflykt till Arnolds bilmuseum och Mannaminne.

Olof och Ulla-Britts hemsida
Den oförtröttlige Benny Lodin hade på nytt fått ihop ett Jaguargäng till en heldagsutflykt.
Samlingen skedde på OKQ8 i Timrå och under väntan på avfärd var det sedvanlig däcksparkaraktiviet. På bilden är det Keith Börlin som berättar om sina insatser under vintern, bl a nya fjädrar och stötdämpare runt om på sin serie 3 Vanden Plas 12:a.
Den här E-typen hade Arnold Sundström precis köpt när jag var här förra gången 2011. Nu hade han byggt ett tempel ovanför jordkällaren för att förbättra jordkällarens tak? När vi sett oss mätta på Jaggan gick vi över till den gamla logen och tittade på de övriga bilarna. Det är många VW-bilar, en BMW-barockängel och några fler.
Arnold verkar ha samlat på allt som berör motorfordon, bl a verkstadsutrustning och modeller. Modeller i massor i flera rum. Det mesta finns i sina originalkartonger.
Bjarne och Benny fann sig väl tillrätta i restaurangdelen och var över en kopp kaffe överens om att det var ett mysigt ställe.
Servieringsdelen kan rymma många gäster och innehåller många fiffiga detaljlösningar, som här där saltkaren skickas på räls. Ann-Sofie Blom, Keith Börlin och Ulla-Britt fikar.
Vi fick parkera våra totalt 11 bilar lite här och var för att få plats.
På den här parkeringen blev det en fin blandning av Jaguarmodeller.
Bjarnes mycket fina MkII, renoverad för 25 år sedan.

Arnold på knä framför oss besökare.

Efter Arnolds bilmuseum begav vi oss till Mannaminne och åt en bra lunch. Verksamheten hade inte kommit igång så det saknades både de vanliga konstutställningarna och hantverkare.

Kontakta familjen Ulander

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2014 Olof Ulander

Uppdaterad 20140525