Första sidan  
  Familjealbum

Jaguarklubben besöker Bertil Bäckström

Olof o Ulla-Britts hemsida
Den nyöppnade filialen av Jaguarklubben måste självklart besöka legenden Bertil Bäckström i hansVerkstad. den 30 oktober 2012 var vi där. Till vänster i bilden står Bertil. Bilen en mk2 tillhör Wärmelin och var till salu.
Chritian Beijer blev intresserad för en bekants räkning av bilen. Bilen är enligt Bertil mycket påkostad. Den har en ny helskinninredning från en vanden Plas, moderniserad bakaxel, luftkonditionering. Haken med bilen är att den är tennspacklad och tennet avger gaser som gör att lacken bubblar sig.
Bertil ägnar mycket kraft åt att bygga om en Mk 2 för att kunna härbergera en V10 motor på kanske 600 hästar från en i USA krockad Viper. Initiativtagare till klubben Benny Lodin är den långe mannen i mitten. Killarna till höger kommer från Hudisvall. Mannen längst till höger var med och startade Jaguarklubben på Sverigenivå.

Här är motorn som skall tryckas in.

Bengt Andersson besökte Bertil några dagar före oss och tog nedanstående bilder.

Ett annat av Bertils långtidsprojekt. Renovering av av en XJ coupe 5,3 l V12 åt Bryngelsson. För närvarande var det Sten som arbetade på bilen.
En bil som kommer att bli fin när ägaren får pengar att göra den klar är denna Mk2. Den har fått div moderna komponenter från en X300 Jaguar. Det viktigaste är en sexcylindrig motor och bakre hjulupphängning. Trädetaljerna har varit klara i flera år och har en fantastisk finnish gjord av Lars Olof Stattin i Bjärtrå.

Kontakta oss

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2012 Olof Ulander

Uppdaterad 20121114