Första sidan Familjealbum

Jaguarklubben åker till Bollnäs

Olof o Ulla-Britts hemsida
Svenska Jaguarklubben Mellannorrland hade bestämt att besöka broder- (syster-?) organisationen i Bollnäs på sin vanliga tisdagsträff. Med samåkning blev det ändå 6 bilar som kom till Bollnäsklubben med ungefär två personer i varje bil.
Tomas Skölds Suffolk SS100 replika begrundas av ett synnerligen kompetent bilrenoverargäng. Från vänster Thord Kristensson, Tomas Sköld, Tage Bålefalk och Keit Börlin.
SS100 replikan fick många beundrande blickar. Möjligheten att fälla ned vindrutan och bara köra med Brooklandrutorna var tufft. Från vänster Benny Lodin, Patrick Sahlin och William Hjort.
En vacker ratt och inredning utan lull-lull.
Förstärkta skärmkanter i olika material för denna MK II diskuterades.
Skönhet, i Bålefalks E-type, som kan vara både himmel och helvete.
På en glasruta i den stora verkstadslokalen fanns ett tidningsuppslag med konceptbilen XK 180 som inspirerat Tomas Sköld att bygga sig en egen. Den ursprungliga Jaguar XK 180 togs fram 1999 för att fira 50-årsminnet av XK 120 ( enl reklamfolket) men var väl en test för den kommande roadstern.
Tomas berättar för de tillresta gästerna om sitt XK 180 projekt stående vid plastkarossen som väntar på lackering. Som donator brukar användas XJS.
Tomas vid bilens inredning som väntar på den lackerade karossen.
Nya kontakter mellan klubbarna knöts som här i klubblokalen. från vänster Fredrick von Schlieben, Olof Johansson och Patrick Sahlin.
På väg hem från träffen besökte vi Tage Bålefalks "Jaguar, Sales & Sevices" vackert belägen vid stranden av den mäktiga Ljusnan.
Ett inspirerande garage som också hade plats för en E-type.
Tage Bålefalk berättar historien om den krånglande styrväxeln för Ingemar Åsenlund, William Hjort, Fredrik von Schlieben, och Thord Kristensson.
Det är lätt att drömma sig bort i en bil som denna vackra XK150 från 1959.

Kontakta oss

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2016 Olof Ulander
Skapad 20160602

Uppdaterad 20160613