Första sidan Familjealbum

Jaguarklubben visar upp sig på Ramseleträffen

Olof o Ulla-Britts hemsida

Ramseleträffen är en i högsta grad folklig angelägenhet. Hit kommer motorentusiaster av alla sorter för att visa upp sina fordon, se andras och ha trevligt. Träffplatsen är ett friluftsområde med hembygdsföreningens lokaler, festplats och Riksarkivets (Svars) anläggning. Entusiastbilar av alla sorter var välkomna såväl som motorcyklar. Centralt fanns utskänkning och en scen där levande musik blandades med presentation av deltagande fordon och deras ägare.

Jaguarklubbens medlemmar har deltagit under många år och 2016 kom medlemmar främst från Jämtland och Västernorrland. Sammanlagt kom 21 Jaguarer som samlades runt klubbflaggan.
Det här året hade fler märkesklubbar satsat på närvaro. Främst var det Mercedes och Saabklubbarna som hade tung närvaro med ett flertal intressanta bilar. Där fanns bl a limousinikonen Mercedes Benz 600 och hårt trimmade tvåtakts-Saabar med fantastiskt ljud. Den stora mängden fordon var amerikanska bilar från 50- till 80-talet bl a en fin Cadillac Eldorado Biarritz från 1959.

Det var regn i luften hela tiden men det bekom liksom inte foket utan man var lika aktiv som vanligt, åt hamburgare och drack läsk, diskuterade fordon och träffade gamla bekanta. Till slut blev det cruising efter Ramseles enda stora väg, men då hade undertecknad redan åkt mot kusten.

En trevlig och lyckad träff.

 
Jaguar var representerad med bilar från hela efterkrigsperioden med en blandning av sedaner och sportbilar alla mycket väl hållna och många utsökta restuareringar som var en fröjd att få se.. Jaguarklubben hade som vanligt plats i direkt anslutning till centrum vilket gör att våra bilar verkligen syns och besöks.
 
På festplatsen var det fart hela tiden. Här uppträder en ung kvinna i full brudutstyrsel och sjunger en 50-tals låt till publikens jubel.
 
All bilelegans inspirerade Benny Lodin att gå ett extra varv runt sin bil i jakt på störande smuts från resan.
 
När bilupplevelserna kan delas med nya och gamla bekanta över en fika är det som roligast. Här fikar från vänster, Maria Bogren (Frösön), Keith Börlin (Timrå), Ann-Sofie Blom (Timrå), Ove Kjellman (Timrå), Kjell Persson (Frösön) och Ulla-Britt Ulander (Timrå).

Kontakta oss

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2016 Olof Ulander
Skapad 20160717

Uppdaterad 20160717