Första sidan Familjealbum

Jaguar klubben får besök

Olof o Ulla-Britts hemsida

Den 31 maj 2016 gästade Jagurklubbens mellannorrlandssektion sina kollegor i Bollnäs. Tisdagen den 30 augusti var det dags för Bollnäsfolket att besöka Timrå på klubbens vanliga månadsträff. Från Bollnäs kom 6 personer i 4 av totalt 20 Jaguarer på träffen.
Jaguarklubben hyr in sig i Timrå Classic Garage lokaler och en del av Jaguarklubbens medlemmar är verksamma i båda klubbarna. TCG har stora garage och verkstadslokaler som under sommarsäsongen är tämligen tomma. När hösten kommer fylls lokalerna med mer bilar och aktiviteter. En given punkt på programmet vid varje månadsmöte är att besöka garagen och se vilka förändringar som skett.

Nytt vid detta möte var att sektionen tagit på sig ansvaret för Jaguarklubbens shop och kunde visa vad som fanns till salu. Det var många som öppnade plånboken för att köpa märkessaker.

Efter rundvandringar, hamburgare och många samtal var det återsamling och fika i klubblokalen innan mötet bröts för den här gången.

Bild 1. Jaguarer parkerade i de natursköna omgivningarna till klubblokalen.
Bild 2. Ingemar Åsenlunds Jaguar 3,5 l Saloon MK IV årsmodell 1948 som ser ut att spränga sig fram ut ur skogen.
Bild 3. En serie 2, 2+2 Jaguar E-type V12 1971 och en serie 1 från 1969 till höger. Bl a ändrade säkerhetsföreskrifter ligger bakom den ändrade designen.
Bild 4. En lätt draperad kurvig skönhet. Det är en Fixed head coupé XK 120 som skall bli det tredje XK120 kortet i Thord Kristenssons trilogi, fixed head coupé, drop head coupé och roadster
Bild 5. Thord håller nu på att montera kabelstammen. Det dröjer ett tag innan ramen i förgrunden kan få bära karossen på nytt.
Bild 6. Från vänster Tage Bålefalk (Bollnäs) och Thord Kristensson som begrundar den rensade glasfiberkarossen till en Daimler SP 250 . Modellen tillverkades mellan 1959 och 1964.
Bild 7. Klubben bjöd på förtäring i form av hamburgare och korv och alla lät sig väl smaka.
Från vänster Ingemar Åsenlund, Martin Eriksson, Tomas Sköld, Johnny Willnersson, Taisto Inkinen och Tage Bålefalk med ryggen mot kameran.
Bild 7. Bjarne Svendsen sköter klubbshopen. Curt Björk och E-type ägaren Anders Ohlsson handlar.

Kontakta oss

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2016 Olof Ulander
Skapad 20160917

Uppdaterad 20160928