Första sidan    
  Aktiviteter i Ljustorp  
     

Ljustorps Hembygdsförening

Medelpad Classic Ski passerar Hembygdsgården

Trots motigheter som regn och blidväder i veckan innan loppet kunde tävlingarna genomföras i vackert men bitande kallt väder. På bilden nedan är ledartrion på väg från Öppom till Hamre.
Först till Hamre var Jonaton Svensson Skellefteå SK tätt följd av Erik Carlsson Myssjö-Oviken och Andreas Svanebo Bergeforsens SK. Vann hela tävlingen gjorde Erik Carlsson. Tvåa blevJonatan Svensson och trea blev Andreas Svanebo.
Ledartrion körde med full fart genom vätskekontrollen utan att ta emot någon förfriskning men det gjorde de som följde efter.
Nedan serverar Östen Wiksell en åkare med sportdryck. De flesta bar tydliga spår av kylan och ansträngningen. På bilden under servar Östen Marcus Bergfors en av åkarna från Ljustorps IF. Åkarna kunde välja på sportdryck, blåbärssoppa och vatten från 4 olika bord och många tjänstvilliga som bar fram. Det fanns också riktigt goda bullar.
Arne servade med information om vilka åkare som kom och gav åkarna information om återstående sträcka och hälsade dem välkomna att förfriska sig. Åkarnas nummer noterades på tavlan och över 250 åkare passerade Hamre i det 46 km långa loppet.
Johan Norstedt Sundsvall tyckte att när han väl hade betalt för att deltaga så gällde det att vara ute i spåret så länge som möjligt för att få bästa valuta för pengarna. Stefan Grundström Stigsjö IK lyssnar.
Roland Sundberg servar sonen Anders och Erika Karlsson med smörgåsar inför den sista etappen på 16 km. Därefter var tävlingen slut för servicestaben på 10-talet personer på hembygdsgården.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2006 Olof Ulander

Uppdaterad 20060208