Första sidan  

Valborgsmässoafton

2017

på Hembygdsgården

Ljustorps Hembygdsförening
Den nedgående solen lyste från en klar himmel, när besökarna samlades för att fira vårens ankomst. Kylan gjorde att våren trots almanackan inte riktigt hade kommit denna kväll. Tipsrunda och varmkorv hjälpte till att hålla värmen men många föredrog att vänta på sång och brasa inne i hembygdsgårdens stugvärme med en kopp kaffe och Anita Lindströms välkända bakverk. Andra cirkulerade runt för att prata med personer man sällan stöter ihop med annars.
Ljustorps kyrko och hembygdskör under ledning av kantor Agneta Granlöf ställde upp med ca 20 personer. Sången lockade fram en viss känsla av vår och ljusnade framtid. Det kändes som det skall en valborgsafton.

Komminister Arne Lannstål hade åtagit sig att hålla "talet till Våren" även om det, som han sade, låg lite utanför hans prästerliga uppdrag. Talet handlade om tradition och framtid utan att slingra sig in i sin företrädarens mer jordnära dasshistoier.
Det var så trivsamt inne på hembygdsgården att en hel del av gästerna missade både sång och tal men var då desto mer uppvärmda inför brasa och fyrverkeri som följde därefter.

När gästerna gått och allt var undanplockat och diskat blev det en liten stund av gemenskap även för entusiasterna som ideellt driver verksamheten. Skall inkomsterna räcka till utgifterna. Kassören Märta Rönngren summerar pengarna medan Anita Lindström, Inger Andersson Sjödin och Maria Andersson summerar dagens erfarenhter inför nästa träff, öppet hus den 20 maj med grillning och sedan midsommarafton.

Kontakta Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till första sidan

Copyright © 2017 Olof Ulander
Uppgjord 20170501

Ändrad 20170501